Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus

Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus
Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus

Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus.

Voor het eerst at ik een broodje sabich met ambasaus via een thuis uit eten box. Zelf had ik er nog nooit van gehoord en wist dus ook niet wat het was. Het is echt een combinatie van de licht zoet-pittige mangosaus met gegrilde aubergine en het frisse van de rauwkost wat dit broodje zo lekker maakt. Ik ben even aan het google gegaan wat er nu precies allemaal in deze heerlijke saus zit.

Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus
Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus

De basis is mango en veel kruiden. Fenegriek hoort er sowieso in en is niet heel makkelijk verkrijgbaar. Je kan dit bestellen bij beekumspecerijen. Persoonlijk ben ik nooit zo’n hele grote fan van fruit in een warme maaltijd, maar geloof me dit wil je zeker proberen. En een voordeeltje doordat het fruit is, is het gewoon een gezonde saus.

Met dit recept heb je best veel ambasaus, maar deze kan je bewaren in de vriezer en zo maak je makkelijk en snel weer zo’n heerlijk broodje. En als je geen zin heb in zal pita’s maken, kan je deze natuurlijk ook kopen in de supermarkt.

Ook lekker om te maken pita

Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus

Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4 broodjes
Auteur: Gezelligerecepten

Ingrediënten

Sabich

  • 4 pita's (of je maakt ze zelf)
  • 1 aubergine
  • ¼ komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 eieren hard gekookt
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl witte wijn azijn
  • tahini
  • peper
  • zout

Ambasaus

  • 2 mango
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode jalapeno
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl fenegriek
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 el water
  • el bruine suiker

Zelf pita's maken

  • 250 gr bloem
  • 150 gr lauw water
  • 1 el olijfolie
  • 3 gr gist
  • 2 tl zout

Instructies

Ambasaus

  • Snij de mango in kleine stukjes. Snij de jalapeno en knoflook fijn. Bak de knoflook en jalapeno even aan in een steelpannetje. Voeg alle kruiden toe en vak deze ook even mee. Zo komen de smaken goed vrij.
  • Voeg nu de mango, azijn, water en bruine suiker toe. Laat dit voor 7 minuten doorkoken.
  • Pureer met de staafmixer en laat afkoelen.

Pita's

  • Voeg gist toe aan water en laat 5 minuten staan. Voeg dan alle ingrediënten toe in een kom en draai met de keukenmachine tot een soepel deeg.
  • Laat een uur rijzen. Draai er 4 bollen van en rol met een deegroller of met je handen uit.

Sabich

  • Kook de eieren.
  • Snij de aubergine in kleine blokjes en bak in een koekenpan.
  • Snij ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng met olijfolie, azijn, peper en zout.
  • Nu ga je de pita's afbakken, hou ze warm met een theedoek. Beleg eerst met de ambasaus , aubergines, komkommer/tomaat salade en ei. Maak af met een paar streepjes tahini.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept