Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus
Broodje sabich met zelfgemaakte ambasaus
Voorbereidingstijd30 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Servings: 4 broodjes
Author: Gezelligerecepten
Sabich
- 4 pita's (of je maakt ze zelf)
- 1 aubergine
- ¼ komkommer
- 2 tomaten
- 2 eieren hard gekookt
- 1 el olijfolie
- ¼ tl witte wijn azijn
- tahini
- peper
- zout
Ambasaus
- 2 mango
- 4 tenen knoflook
- 1 rode jalapeno
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 tl fenegriek
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- snuf chilipoeder
- 1 el witte wijn azijn
- 2 el water
- 1½ el bruine suiker
Zelf pita's maken
- 250 gr bloem
- 150 gr lauw water
- 1 el olijfolie
- 3 gr gist
- 2 tl zout
Ambasaus
Snij de mango in kleine stukjes. Snij de jalapeno en knoflook fijn. Bak de knoflook en jalapeno even aan in een steelpannetje. Voeg alle kruiden toe en vak deze ook even mee. Zo komen de smaken goed vrij.
Voeg nu de mango, azijn, water en bruine suiker toe. Laat dit voor 7 minuten doorkoken.
Pureer met de staafmixer en laat afkoelen.
Pita's
Voeg gist toe aan water en laat 5 minuten staan. Voeg dan alle ingrediënten toe in een kom en draai met de keukenmachine tot een soepel deeg.
Laat een uur rijzen. Draai er 4 bollen van en rol met een deegroller of met je handen uit.
Sabich
Kook de eieren.
Snij de aubergine in kleine blokjes en bak in een koekenpan.
Snij ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng met olijfolie, azijn, peper en zout.
Nu ga je de pita's afbakken, hou ze warm met een theedoek. Beleg eerst met de ambasaus , aubergines, komkommer/tomaat salade en ei. Maak af met een paar streepjes tahini.