Burrata met tapenade en zoetzure tomaten

Burrata
Ondertussen is burrata een kaas die bijna iedereen wel kent. Burrata is een Italiaanse kaas die bekend staat om zijn romige en zachte textuur. Het is gemaakt van mozzarella en room, waardoor het een boterachtige en smeltende consistentie heeft. Het unieke kenmerk van burrata is het hart van romige vulling dat uit de buitenste laag van mozzarella stroomt wanneer je het aansnijdt.
Burrata met tapenade en zoetzure tomaten, radijs en rode ui is zowel lekker als lunch, maar ook als snel avondmaaltijd.

Tapenade
Er zijn verschillende soorten tapenade die variëren in ingrediënten en smaken. Ik heb deze keer gekozen voor de mediterrane tapenade. Deze is met olijven en zongedroogde tomaat en dat vind ik de lekkerste tapenade voor hierbij. Maar gebruik welke jij lekker vind. Deze keer kocht ik de tapenade trouwens en maakte het niet zelf. Liever zelf maken dan heb ik hier op deze website een heerlijk tapenade recept voor je staan.
Burrata met zoetzure tomaten
Ingrediënten
- 2 el lauw water
- 2 el appelazijn
- 1½ el suiker
- 6 cherrytomaatjes
- 4 radijzen in schijfjes
- ½ rode ui in halve ringen
- 1 burrata
- 2 tl tapenade ik gebruik mediterrane van AH
Instructies
- Doe water, azijn en suiker in een schaal en meng totdat de suiker is opgelost. Ontvel de tomaatjes (dit hoeft niet, maar ik vind dit lekkerder). Snij de tomaatjes kruislings aan de onderkant in. Dompel ze 30 seconden in kokend water. Nu kan je het velletjes er makkelijk afhalen en is de tomaat nog stevig. Doe de tomaatjes, rode ui en radijs in het azijn mengsel en zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
- Doe de burrata op het bord en trek/snij door zodat de room tevoorschijn komt. Doe hier de tapenade op. Serveer met de zoetzure groente. Lekker met wat brood erbij.