Gegrilde aubergine met mozzarella en tapenade

Gegrilde aubergine met mozzarella en tapenade
Misschien zijn aubergines niet je favoriete groenten, maar geloof me je kan er zoveel lekkers mee maken. Ik hoor om me heen namelijk best vaak dat men geen aubergines lust. Gewoon lekker mee aan de slag gaan en je zult zien het is heerlijk.

De aubergines worden gevuld met mozzarella en tapenade. De tapenade maak ik zelf, maar je kan ook heel goed een potje gebruiken. Tegenwoordig zijn de kant en klare tapenades ook heel goed te doen.
Gegrilde aubergines met mozzarella en tapenade
Ingredients
- 1 aubergine
- 25 groene olijven
- 25 zwarte olijven
- 3 takjes peterselie
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 bol mozzarella
Instructions
- Snij de aubergines in dunne plakkenen smeer ze in met neutrale olie, grill ze in de grillpan. Heb je geen grillpan doe het dan in een koekenpan.
- Doe de olijven, knoflook en peterselie in de keukenmachine en maal fijn. Voeg olijfolie toe en voeg eventueel meer toe als de tapenade te dik en droog is.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de mozzarella in plakken. Neem een plak aubergine, smeer in met tapenade en leg hier de mozzarella op. Rol op en doe in de ovenschaal.
- Zet voor 15 minuten in de oven.