Zelfgemaakte bao buns

Bao bun
Bao bun

Zelfgemaakte bao buns

Zelfgemaakte bao buns zijn echt de allerlekkerste. Ik ben in het bezit van een stoomoven dus dat is echt super fijn. Je kan ze ook in een stoommandje maken. Als ik dit op tafel zet als ik gasten heb wordt men sowieso blij. Het kan heel goed als hapje dan maak ik een mini versie en als ik de grote maak is dat vaak als voorgerecht. Het is weer eens wat anders denk ik en de vulling maak het natuurlijk helemaal af. Ik vul ze vaak met Varkenswangen dit is voor veel mensen een nieuw gerechtje en dit vlees is zo mals en smaakvol. Ik zou dit zeker eens proberen.

Bao bun

Course: Basisrecepten
Porties

6

Ingredients

 • 245 gr bloem

 • 10 gr suiker

 • 60 gr melk

 • 65 gr water

 • 4 gr gist

 • 2 gr zout

 • olie

Directions

 • Meng de gist met het water en laat 10 minuten staan.⁠
 • Meng de overige ingrediënten en het water met de gist in de keukenmachine. Zet dit afgedekt voor 1 uur op een warme plek.
 • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol uit. Leg dit alvast op een bakplaat met bakpapier. Doe wat olie tussen het deeg en vouw dicht. Laat dit 30 minuten afgedekt rijzen.
 • Stoom de broodjes voor 10 minuten in de stoomoven.⁠

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *