Focaccia met olijven en zeezout

Focaccia
Deze focaccia met olijven en zeezout is een lekker luchtig brood. Dit Italiaanse brood is een plat brood en heel makkelijk om te maken. Alleen heeft het wel de tijd nodig om te rijzen, maar dat is het zeker waard.
Ik gebruikt een bakblik van 20 x 20 cm. Je kan je het recept ook verdubbelen en dan bak je het op een halve bakplaat. Ik doe er lekker olijven en zeezout op, maar je kan de topping ook maken van heerlijk kruiden zoals rozemarijn of peterselie. Maak ervan wat je lekker vind.
Focaccia met olijven en zeezout
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 150 gr water
- 7 gr gist
- 4 gr zout
- 1 tl olijfolie + olijfolie voor over het brood
- 10 olijven
- zeezout
Instructies
- Meng het water met de gist en laat dit 10 minuten staan.
- Meng alle ingrediënten en kneed voor 8 minuten in een kneedmachine of kneed minimaal 10 minuten met de hand. Als het deeg soepel is dan is het goed gekneed.
- Vet een kom in met olijfolie en doe hier de bol deeg in. Dek af met plastic folie en laat een uur rijzen.
- Vet het bakblik in met olie en vorm hier het deeg in. Druk er met je vinger kuiltjes in. Druk de olijven in het deeg. Besprenkel met olijfolie en strooi er zeezout over. Dek dit af en laat 30 minuten rijzen.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 25 minuten.