Zelfgemaakte ciabatta

Ciabatta
Ciabatta

Zelfgemaakte ciabatta

Ciabatta zelf maken is echt leuk om te doen. Ik vind brood bakken sowieso een leuk klusje. Ik moet zeggen ik heb wel een kneedmachine en dat scheelt wel een heel stuk. Ik heb het ook een poosje met de hand gedaan, maar dan krijg je toch niet het deeg wat je wil. Tenminste ik niet heb daar dan gewoon niet zoveel geduld voor en denk hoe lang moet ik nog kneden het zal zo heus wel goed zijn. Wil je het met de hand doen lekker doen dit kan natuurlijk heel goed. Een kneedmachine is ook echt wel een behoorlijke aanschaf en dat moet je er nu maar net voor over hebben. Ik moet zeggen ik vind het de investering dubbel en dwars waard.

Dit broodje is lekker zacht van binnen met een licht knapperige buitenkant. Ik was er zelf erg tevreden over. Heerlijk bij een borrelplank of een lekkere kom soep.

Zelfgemaakte ciabatta

Course: Brood
Servings

1

servings

Ingredients

  • 250 gr bloem

  • 100 gr semolina

  • 2 gr zout

  • 2 gr gist

  • 200 ml water

Directions

  • Meng de gist met het water en laat voor 10 minuten staan.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed met de kneedmachine in 10 minuten tot een vast deeg.
  • Maak er een mooie bol van en doe de bol in een met olie ingevette kom. Laat dit voor 1 uur rijzen.
  • Doe de bol in plastic folie en leg in de koelkast. Het is het beste om dit deeg een dag van te voren te maken. Het moet niet maar dit komt de smaak zeker ten goede.
  • De volgende dag haal je het uit de koelkast en voor je het in een ciabatta. Laat op kamertemperatuur komen.
  • Bak de ciabatta in een voorverwarmde oven op 230 graden in 20 minuten af.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *