Augurken inmaken

Zelf augurken inmaken
Laatst kreeg ik een paar kilo augurken van een kennis met een moestuin. Ik zag hier wel een uitdaging in en ging aan de slag. Ik moest wel even google kijken wat ik hier voor moest doen. De augurken zagen er niet echt smakelijk uit en er zaten allemaal zwarte puntjes op. Ik ontdekte dat die eraf moesten en dat je elke augurk eerst moest “schrobben” voordat je er verder mee kan. Dan moeten ze nog minimaal 24 uur op zout water en dan ga je ze pas inmaken. Het was even een klus!, maar dat is het zeker waard. Hier eet ongeveer de hele buurt mijn eigen ingemaakte augurken. Iedereen vind het leuk om een potje augurken te krijgen en ondertussen zijn mijn augurken uitgedeeld en genieten we ervan. Dus het is de moeit meer dan waard en zeker leuk om eens te proberen.
Augurken inmaken
Course: Basisrecepten1
kiloHet recept is voor 1 kilo augurken. Pas de ingrediƫnten aan, aan de hoeveelheid augurken.
Ingredients
50 gr zout
300 ml azijn
6 el suiker
1 el mosterdzaad
3 laurierblaadjes
1 el witte peperkorrels
Directions
- Was de augurken goed en borstel ze met een afwasborstel of schuursponsje zodat de zwarte puntjes eraf gaan. Meng 1 liter water met 50 gr zout en laat de augurken hier voor minimaal 24 uur in staan. Spoel ze daarna goed af.
- Breng 150 ml water en 300 ml azijn aan de kook. Voeg hier de mosterdzaad, laurier en peperkorrels aan toe. Proef of je het een lekker mengsel vind, en voeg eventueel suiker toe.
- Doe de augurken in een weckpot en voeg het warme mengsel eraan toe. Sluit af en laat voor 2 weken intrekken. Daarna kan je de augurken eten.