Spruitjes met spek en aardappeltjes

Spruitjes
Heel veel mensen en vooral kinderen lusten geen spruitjes. Ik snap daar dus niks van als kind was ik er altijd al gek op. Mijn moeder kookte ze gewoon en wij aten het dan altijd met augurken erbij. Geloof me dit is een erg lekkere combi. Deze spuiten heb ik is op een andere manier klaargemaakt zodat het een snelle en makkelijke maaltijd wordt.
Spruitjes met spek en aardappeltjes
Porties
2
Ingredients
500 gr spruitjes
4 aardappels
1 speklapje
1 ui
1 el mosterd
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kerriepoeder
peper
zout
Directions
- Maak de spruitjes schoon en schil de aardappels en snij de aardappelen in stukjes. Kook de aardappeltjes 10 minuten en gooi na 5 minuten de spuitjes erbij en kook die 5 minuten mee. Giet ze daarna af.
- Snipper ondertussen de ui en snij het speklapje in reepjes.
- Bak in een koekenpan of wok de ui glazig. Voeg daarna de spekreepjes toe. Laat dit even aanbakken zodat de spek wat krokant wordt. Voeg dan de mosterd toe en de kruiden toe en bak dit even mee. Roer goed door.
- Doe de aardappeltjes erbij en bak mee totdat ze lekker krokant worden. Na 10 minuten voeg je de spruitjes toe, bak alles nog een paar minuten in de pan aan. Naar smaak kan je nog peper en zout toevoegen.