Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot is een lekkere Hollandse maaltijd en staat ook nog eens snel op tafel. Met de winterse temperaturen krijg ik al gauw trek in spruitjes. Ook al ben je er niet zo gek op, geloof me op deze manier lust je zeker spruitjes. Door de mosterd en de kerrie krijgt het een heerlijke smaak. En dan de krokante spekjes erdoor voor een lekkere bite.

spruitjes stamppot

Voor stamppot gebruik ik de wat grotere spruitjes deze zijn prima voor een stamppot. En natuurlijk veel sneller schoongemaakt dan die kleinere. Die zijn weer veel lekkerder in in een spruitjes schotel. De grote spruiten zijn wat krachtiger in smaak en de kleine zijn wat milder van smaak.

Spruitjes stamppot

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 500 gr spruitjes
  • 3 grote aardappelen
  • 1 speklapje (ongeveer 150 gr) in reepjes
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 scheutje melk
  • peper
  • zout

Instructies

  • Haal het kontje en de buitenste blaadjes van de spruiten en schil de aardappelen. Snij het speklapje in reepjes.
  • Kook de aardappelen in 15 Ć” 20 minuten gaar. Gooi na 10 minuten de spruitjes erbij en kook deze nog 10 minuten mee. Kook wat zout mee.
  • Bak ondertusssen het speklapje krokant. Als het speklapje krokant is voeg de je mosterd en kerriepoeder toe. Bak even mee.
  • Stamp de aardappelen en de spruitjes met de melk en wat peper en zout. Voeg tenslotte de spekreepje toe en roer deze erdoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept