Chinese kung pao

Chinese kung pao
Chinese kung pao

Chinese kung pao

Chinese kung pao met kip is super makkelijk en snel te maken. Voor dit gerecht gebruik ik szechuan-pepers deze hele zijn niet in de supermarkt te krijgen. Je kan ook gewone rode peper gebruiken. Gebruik er dan 1 en snij deze fijn. Wil je toch de hele szechun dan moet je hiervoor echt naar de aziatische supermarkt. Ik koop graag bij orientalwebshop. Hier kan je online shoppen, maar misschien zit er wel een winkel bij je in de buurt.

Heb je hier allemaal geen zin in, snap ik gelijk dan gebruik je gewoon rode peper. Alleen dan niet zoveel als van de szechuan-peper. gebruik dan 1 rode peper en haal de zaadjes eruit als je het niet te pittig wil hebben.

Rode peper is wel wat anders dan de szechuan. Dit is namelijk een specerij met een lichte citroensmaak en is niet zo pittig als de rode peper.



Sojasaus

Je heb donkere en lichte sojasaus. Donkere sojasaus wordt vaak alleen gebruikt in warme gerechten. Deze is koud namelijk niet zo lekker en wordt gebruikt om gerechten kleur te geven. Er zit ook wat karamel in en daardoor worden je gerechten wat stroperiger, kleveriger worden en wat meer binden. Heb je geen donkere sojasaus dan gebruik je wat meer van de lichte sojasaus. Alleen deze is veel zouter dus gebruik dit niet 1 op 1.



Ook lekker:

Chinese kung pao

Course: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

2

Bereidingstijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Chinese kung pao

Wat heb je nodig.

  • Basmati rijst

  • 300 gr kippendijen

  • 2 wortels (kleine)

  • 100 gr sugarsnaps

  • stukje gember van 2 cm

  • 2 bosui

  • 8 szechuan-pepers

  • 2 el rijstazijn of andere azijn

  • 2 el donkere sojasaus (heb je dit niet voeg dan 1 el lichte sojasaus extra toe)

  • 2 el lichte sojasaus

  • 2 el chilisaus

  • handje cashewnoten

  • peper

  • zout

Directions

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snij de kippendijen in blokjes. Schil de wortels en snij doormidden en dan in stukjes. Haal de kontjes van de sugarsnaps en trek de draden mee. Bosui in stukken van 2 cm. Schil de gember en rasp deze.
  • Bak de kippendijen in wat olie, zorg dat je kip verkleurt, maar hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Voeg nu de wortel, sugar snaps, bosui, gember en szechuan-pepers toe. En laat dit voor zo’n 8 minuten meebakken.
  • Meng ondertussen de azijn, sojasaus en chilisaus. Voeg dit toe en laat nog even voor een paar minuten meebakken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Garneer met de cashewnoten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *