Kippendijen met savooiekool en noedels
Kippendijen met savooiekool en noedels ontstond een beetje per ongeluk. Er lag nog een savooiekool die op moest en kippendijen lagen klaar om de pan in te gaan. En dan ga ik aan de slag en probeer maar wat. Gaat niet altijd goed hoor trouwens, maar dit is een topper en hier een echte favoriet.
Savooiekool
Savooiekool of groene kool wat is het verschil nou eigenlijk, nou die is er niet. Het is dezelfde kool dus kan je geen savooiekool krijgen, maar wel een groene kool dan zit je dus goed. Kool os een zeer veelzijdige groente en ook een groot voordeel het is goedkoop. De meeste kool kan je ook zeker 2 weken bewaren of doe er even de kook over en vries het in.
Noedels
Met noedels kan je heel veel lekkere gerechten maken. Je ziet ze vaak in de Aziatisch keuken en wij zijn daar gek op. De gerechten zijn snel en makkelijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van sojasaus, rijstazijn en chilisaus. Wat de gerechten hoog op smaak maakt. Kokosmelk maakt het in dit geval wat romiger en daardoor krijg je een heerlijke saus.
Kippendijen met savooiekool en noodles
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 2 bosui in ringen
- noodles voor 4 personen
- 1 el ahornsiroop
- 1 el rijstazijn
- 3 el sojasaus
- 3 el sweet chilisaus
- 1 limoen sap
- ¼ tl gemberpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 200 ml kokosmelk
- 1 savooiekool fijn gesneden
Instructies
- Bak de kippendijen in olie aan. Zorg dat ze een lichtbruine kleur krijgen dit komt de smaak echt ten goede. Zet hierna het vuur lager en voeg de rode peper, 1 bosui en knoflook toe. Laat 2 minuten meebakken.
- Kook ondertussen de noodles volgens de beschrijving.
- Meng ahornsiroop, rijstazijn, sojasaus, sweet chilisaus, limoensap, gemberpoeder en de chilivlokken. Voeg toe aan de kippendijen. Bak dit 5 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat sudderen.
- Bak de savooiekool met wat peper en zout. Doe dit ongeveer 5 minuten je ziet het vanzelf slinken en dan is het gaar.
- Doe wat van de noodles op een bord, savooiekool en kip erbij. Lekker wat van de saus ervoer. Garneer met de bosui.