Pita met falafel

Pita falafel
Pita met falafel

Pita met falafel

Hier in huis proberen we wat minder vlees te eten. Dit omdat het goed is voor mens en milieu. E nou moet ik zeggen hierdoor eet je ook echt eens andere dingen die je misschien normaal niet zo snel zou proberen. Ooit heb ik een keer kant en klare falafel gekocht en ik moet zeggen dit was zeker niet slecht. Dit geeft mij dan de trigger, ik ga dit zelf maken en dan natuurlijk veel lekkerder.

Pita met falafel
Pita met falafel

Eerlijk gezegd heb ik dit een paar keer moeten maken om het helemaal naar mijn zin te krijgen. Soms was het te nat en viel de falafel uit elkaar. Maar deze is perfect en ga ik dan ook zeker vaker maken.

De pita die ik erbij eet maak ik eigenlijk altijd zelf. Het recept is voor kleine pita maar je maakt hiermee ook 4 grote. Ik gebruik deze kikkererwten hier zit namelijk niet zoveel zout in.

Ook lekker om te maken kabeljauw met krokante korst en venkel

Pita met falafel

Pita met falafel

Gezelligerecepten
Hou er rekening mee als je de pita zelf maakt er meer tijd nodig is om dit te maken.
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 225 gr kikkererwten
  • 75 gr wortel
  • 1 rode peper
  • ½ tl komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 tl verse koriander of ½ tl korianderpoeder
  • ½ bosje peterselie
  • 1 takje munt
  • 4 el bloem
  • olie om in te bakken
  • tzaziki
  • tahini
  • paar blaadjes sla
  • 1 rode ui

Instructies
 

  • Maal de wortel in de keukenmachine fijn. Haal de zaadjes uit de peper doe met de kruiden in de keukenmachine en maal fijn. Doe nu ook de kikkererwten en 3,5 el bloem erbij. Maal alles goed door elkaar
  • Maak je handen en klein beetje nat, zodat het mengsel niet zo aan je handen plakt. Maak er kleine balletjes van en druk deze plat en haal de door de overige bloem.
  • Laat een klein laagje olie warm worden in de pan en bak ze per kant 3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Lekker met een zelfgemaakte pita, in de omschrijving staat aangegeven waar je dit recept kan vinden. Je kan de pita insmeren met wat tzatziki en sla, rode ui en dan aftoppen met wat tahini.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept