Pita met falafel
Pita met falafel
Hier in huis proberen we wat minder vlees te eten. Gewoon, omdat dit gezonder is en er zijn zoveel lekkere vegetarische gerechten dat het ook erg leuk is om die te proeven. Ooit heb ik een keer kant en klare falafel gekocht en ik moet zeggen dit was zeker niet slecht. Maar zelf maken is wat mijn betreft beter, dan weet je namelijk wat er allemaal inzit. Er gaan natuurlijk kikkererwten in en verse groeten. Zoals wortel en rode ui en kruiden zoals koriander, peterselie en munt.
Eerlijk gezegd heb ik dit een paar keer moeten maken om het helemaal naar mijn zin te krijgen. Soms was het te nat en viel de falafel uit elkaar. De andere keer was de smaak niet helemaal zoals ik het in mijn hoofd had. Maar deze is perfect en ga ik dan ook zeker vaker maken.staat hier dan ook regelmatig op tafel.
De pita die ik erbij eet maak ik eigenlijk altijd zelf. Het recept is voor kleine pita maar je maakt hiermee ook 4 grote.
Pita met falafel
Ingrediënten
- 225 gr kikkererwten
- 75 gr wortel
- 1 rode peper
- ½ tl komijn
- ½ tl paprikapoeder
- 2 tl verse koriander of ½ tl korianderpoeder
- ½ bosje peterselie
- 1 takje munt
- 4 el bloem
- olie om in te bakken
- tzaziki
- tahini
- paar blaadjes sla
- 1 rode ui
Instructies
- Maal de wortel in de keukenmachine fijn. Haal de zaadjes uit de peper doe met de kruiden in de keukenmachine en maal fijn. Doe nu ook de kikkererwten en 3,5 el bloem erbij. Maal alles goed door elkaar
- Maak je handen en klein beetje nat, zodat het mengsel niet zo aan je handen plakt. Maak er kleine balletjes van en druk deze plat en haal de door de overige bloem.
- Laat een klein laagje olie warm worden in de pan en bak ze per kant 3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
- Lekker met een zelfgemaakte pita, in de omschrijving staat aangegeven waar je dit recept kan vinden. Je kan de pita insmeren met wat tzatziki en sla, rode ui en dan aftoppen met wat tahini.