Ei in pot en mini pita’s

Ei in pot en mini pita's
Ei in pot en mini pita’s

Paasontbijt

Wat ga jij doen met Pasen? Maak je een extra uitgebreid ontbijt of super-de-luxe lunch. Deze ei in pot en mini pita’s kunnen natuurlijk bij het ontbijt, maar zeker ook bij de lunch. Ei in pot oftewel oeuf en cocotte zijn eieren uit de oven en dit echt super lekker. En zeg nou zelf eieren horen gewoon bij Pasen.

Als het eigeel nog zacht is wat eigenlijk wel de bedoeling is doop je er lekker je brood in. Het is ook een fijn lunch gerechtje als je ven niet zoveel koolhydraten wil eten. Met 2 eieren, prei en de ham zit je echt goed vol. Ik vind eieren altijd erg vullen en moet eerlijk zeggen als ik een gekookt ei op mijn nuchtere maag neem wordt ik daar zo soms ook gewoon misselijk van.

mini pita's
mini pita’s

Mini pita’s

Deze mini pita’s zijn superleuk om bij je ontbijt te serveren, omdat je ze natuurlijk zelf hebt gemaakt. Lekker met kaas en chorizo of ham. Of met kip of gehakt je kan er alle kanten mee op. Ik gebruik de kazen van henriwillig.

Ook lekker bij het paasontbijt krentenbrood

Ei in pot en mini pita’s

Course: Ontbijt, lunchDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Bereidingstijd

30

minutes
Totale tijd

2

hours 

Ontbijt voor 2 personen

Ingredients

  • Voor ei in pot
  • roomboter

  • prei

  • 4 plakjes ham

  • kerriepoeder

  • 4 eieren

  • creme fraiche

  • 2 el belegen kaas

  • zout

  • peper

  • voor de mini pita’s
  • 250 gr bloem

  • 150 gr lauw water

  • 1 el olijfolie

  • 3 gr gist

  • 2 tl zout

  • komkommer

  • chorizo

Hoe maak je het.

  • Ei in pot
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Vet de ramekins in met de roomboter
  • Snij de helft van de prei in dunne ringen en bak deze in de koekenpan aan, zodat het zachter wordt en niet bruin, met wat kerriepoeder, peper en zout
  • Snij de ham in blokjes, rasp de kaas. Doe de prei, ham en 1 el creme fraiche in de ramekin. Breek de eieren er boven, maar laat de dooiers heel. Hou je niet van zacht eigeel, kluts dan eerst de eieren en doe ze dan in de ramekin. Verdeel de eieren zo goed mogelijk over de ramekins zodat het gelijkmatig gaar kan worden. Top af met de kaas.
  • Neem een grote ovenschaal en zet hier de ramekins in. Zet in de oven en vul de schaal met kokend water zodat de bakjes voor de helft in het water staan. Bak dit voor 18 á 20 minuten. Het kan dat het langer duurt of korter. Niet alle eieren zijn namelijk even groot. Let er goed op dat het eiwit gestold is dan is het goed.
  • Mini pita’s
  • Meng water met de gist, roer door en laat 5 minuten staan. Doe bloem, olijfolie, zout en watermengsel in de kom van de keukenmachine. Heb je die niet kneed dan met de hand op het aanrechtblad. Kneed het tot een soepel deeg, dit duurt zo’n 8 á 10 minuten. Dek de kom af met plastic houshoudfolie en laat een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 10 á 12 gelijke delen. Maak er een rondje van en druk ze plat met je hand of met een deegroller. Dek ze weer af met plastic folie en laat nog voor 20 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven op 230 graden met de bakplaat erin.
  • Bak de pita’s in 10 minuten gaar
  • Beleg de broodjes ruim met kaas en een plakje chorizo. Laat de broodje open zodat de kaas goed kan smelten. Zet in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer met plakjes komkommer of tomaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *