Snij de helft van de prei in dunne ringen en bak deze in de koekenpan aan, zodat het zachter wordt en niet bruin, met wat kerriepoeder, peper en zout
Snij de ham in blokjes, rasp de kaas. Doe de prei, ham en 1 el creme fraiche in de ramekin. Breek de eieren er boven, maar laat de dooiers heel. Hou je niet van zacht eigeel, kluts dan eerst de eieren en doe ze dan in de ramekin. Verdeel de eieren zo goed mogelijk over de ramekins zodat het gelijkmatig gaar kan worden. Top af met de kaas.
Neem een grote ovenschaal en zet hier de ramekins in. Zet in de oven en vul de schaal met kokend water zodat de bakjes voor de helft in het water staan. Bak dit voor 18 á 20 minuten. Het kan dat het langer duurt of korter. Niet alle eieren zijn namelijk even groot. Let er goed op dat het eiwit gestold is dan is het goed.
Mini pita's
Meng water met de gist, roer door en laat 5 minuten staan. Doe bloem, olijfolie, zout en watermengsel in de kom van de keukenmachine. Heb je die niet kneed dan met de hand op het aanrechtblad. Kneed het tot een soepel deeg, dit duurt zo'n 8 á 10 minuten. Dek de kom af met plastic houshoudfolie en laat een uur rijzen.
Verdeel het deeg in 10 á 12 gelijke delen. Maak er een rondje van en druk ze plat met je hand of met een deegroller. Dek ze weer af met plastic folie en laat nog voor 20 minuten rusten. Verwarm ondertussen de oven op 230 graden met de bakplaat erin.
Bak de pita's in 10 minuten gaar
Beleg de broodjes ruim met kaas en een plakje chorizo. Laat de broodje open zodat de kaas goed kan smelten. Zet in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer met plakjes komkommer of tomaat.