Pita met falafel
Hou er rekening mee als je de pita zelf maakt er meer tijd nodig is om dit te maken.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Servings: 2
- 225 gr kikkererwten
- 75 gr wortel
- 1 rode peper
- ½ tl komijn
- ½ tl paprikapoeder
- 2 tl verse koriander of ½ tl korianderpoeder
- ½ bosje peterselie
- 1 takje munt
- 4 el bloem
- olie om in te bakken
- tzaziki
- tahini
- paar blaadjes sla
- 1 rode ui
Maal de wortel in de keukenmachine fijn. Haal de zaadjes uit de peper doe met de kruiden in de keukenmachine en maal fijn. Doe nu ook de kikkererwten en 3,5 el bloem erbij. Maal alles goed door elkaar
Maak je handen en klein beetje nat, zodat het mengsel niet zo aan je handen plakt. Maak er kleine balletjes van en druk deze plat en haal de door de overige bloem.
Laat een klein laagje olie warm worden in de pan en bak ze per kant 3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Lekker met een zelfgemaakte pita, in de omschrijving staat aangegeven waar je dit recept kan vinden. Je kan de pita insmeren met wat tzatziki en sla, rode ui en dan aftoppen met wat tahini.