Ga terug

Pita met falafel

Hou er rekening mee als je de pita zelf maakt er meer tijd nodig is om dit te maken.
Voorbereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 225 gr kikkererwten
  • 75 gr wortel
  • 1 rode peper
  • ½ tl komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 tl verse koriander of ½ tl korianderpoeder
  • ½ bosje peterselie
  • 1 takje munt
  • 4 el bloem
  • olie om in te bakken
  • tzaziki
  • tahini
  • paar blaadjes sla
  • 1 rode ui

Instructies

  • Maal de wortel in de keukenmachine fijn. Haal de zaadjes uit de peper doe met de kruiden in de keukenmachine en maal fijn. Doe nu ook de kikkererwten en 3,5 el bloem erbij. Maal alles goed door elkaar
  • Maak je handen en klein beetje nat, zodat het mengsel niet zo aan je handen plakt. Maak er kleine balletjes van en druk deze plat en haal de door de overige bloem.
  • Laat een klein laagje olie warm worden in de pan en bak ze per kant 3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Lekker met een zelfgemaakte pita, in de omschrijving staat aangegeven waar je dit recept kan vinden. Je kan de pita insmeren met wat tzatziki en sla, rode ui en dan aftoppen met wat tahini.