Orzo met gehaktballetjes doperwten en sugar snaps

Orzo met gehaktballetjes doperwten en sugar snaps

Geniet snel van dit heerlijke orzo gerecht met gehaktballetjes, doperwten en sugar snaps. Een makkelijk en smaakvol recept!

Orzo met gehaktballetjes doperwten en sugar snaps

Geniet van romige orzo met heerlijke gehaktballetjes, de perfecte combinatie voor een eenvoudige doordeweekse maaltijd. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook snel te bereiden met weinig ingrediënten. Binnen 25 minuten staat er een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel. Het beste van alles is dat je het in één pan kunt maken, wat resulteert in minder afwas. Dit gerecht is een absolute aanrader voor een snelle en smakelijke maaltijd!

Wat is orzo?

Orzo is een gedroogde pastavariant die qua uiterlijk op rijst lijkt. Het heeft echter een andere smaak dan rijst en neigt meer naar de smaak van gewone pasta. Ondanks de gelijkenis met rijst, is orzo makkelijker en sneller te bereiden dan bijvoorbeeld risotto.

Het wordt gemaakt van tarwegriesmeel en kan veelzijdig worden gebruikt. Naast het eten als pasta, kun je orzo ook in soepen verwerken, toevoegen aan salades of gebruiken als basis voor ovenschotels. Het kookt snel, meestal binnen 10 minuten, in tegenstelling tot andere pastavarianten zoals risotto, wat meer tijd in beslag neemt. Orzo is tegenwoordig te koop bij de supermarkt en wordt vaak gevonden tussen de verschillende soorten rijst.

Orzo met gehaktballetjes doperwten en sugar snaps

Hoe lang moet je orzo koken?

Orzo heeft over het algemeen een kooktijd van ongeveer 8 tot 10 minuten. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen, omdat de kooktijd kan variëren afhankelijk van het merk en de specifieke soort orzo die je hebt.

Recepten met orzo

Er zijn tal van smakelijke recepten met orzo te bedenken, zowel met vlees als vis, zoals garnalen. Ook een vegetarisch recept met orzo behoort tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan orzo met garnalen spinazie en doperwten of Italiaanse orzo met kip.

Orzo met gehaktballetjes doperwten en sugar snaps

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: avondeten
Servings: 3

Ingredients

  • 250 gr gehakt ik gebruik half om half
  • 1 tl zout
  • ¼ tl peper
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gr orzo
  • 400 ml water
  • 1 bouillonblokje kip zonder zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gr sugar snaps
  • 150 gr doperwten

Instructions

  • Meng het gehakt met zout, peper, ei, en paneermeel. Draai er balletjes van 30 gram van en bak ze goudbruin in een braadpan met wat boter. Voeg de ui en knoflook toe, bak 5 minuten mee.
  • Voeg de orzo toe, roer even door. Voeg water, bouillonblokje en paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten koken. Voeg nu de doperwten en sugarsnaps toe en kook nog eens 5 minuten.
  • Eet smakelijk

2 Comments

  • NANCY

    I’m grateful for this remarkable product that has made diabetes management easier than ever. It’s a powerful ally that I trust to guide me on my health journey. click here to revolutionize your diabetes care!

  • PETER

    Living with diabetes is more manageable with this outstanding product. It’s like having a dedicated health companion that keeps me on track with my goals. click here to embrace a healthier diabetic lifestyle!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept