Zalm met yogurtdip en spinazie

Gebakken zalm

Voor veel zalmliefhebbers, waaronder ikzelf, is er niets zo teleurstellend als een te rauwe of droge zalm. Het geheim van een perfect gebakken zalm ligt in de kunst van het bereiden. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een zalm die precies goed is. Volledig gaar maar toch sappig en smaakvol.

Ik serveer de gebakken zalm met bijgerechten zoals gebakken aardappeltjes uit de oven en gebakken spinazie met een yoghurtdip.

Zalm met yoghurtdip en spinazie

Yoghurtdip maken

Een perfecte aanvulling op je zalm en spinazie is een zelfgemaakte yoghurtdip. Deze frisse saus voegt niet alleen een heerlijke smaak toe aan je gerecht, maar balanceert ook perfect met de vette textuur van de vis. Het beste van alles is dat het maken van deze dip eenvoudig en snel is.

Je maakt deze yoghurtdip van yoghurt, mayonaise, mosterd, bieslook, peterselie, limoen, knoflook en kappertkjes. Je hoeft de ingrediënten dan alleen nog maar te mengen en klaar is je saus.

Zalm met yoghurtdip en spinazie

Gang: avondeten
Servings: 2

Ingredients

  • 2 grote aardappels geschild
  • 1 el neutrale olie ik gebruik arachideolie
  • 4 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • ½ limoen rasp en sap
  • ½ teen knoflook geraspt
  • 1 el kappertjes
  • 3 el bakboter
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 zalmfilet
  • 300 gr spinazie
  • peper en zout

Instructions

  • Kook de geschilde aardappels 10 minuten, snijd ze in stukken. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met neutrale olie, peper en zout. Bak in de oven op 200 graden voor 25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  • Dan maken we de yoghurtdip. Meng de yoghurt, mayonaise, mosterd, bieslook peterselie, limoen, knoflook en kappertjes in een kom.
  • Verhit 2 el bakboter in een koekenpan. Bak de zalm op de huid, draai halverwege de garing om. Let op, deze kant duurt korter dan het bakken op de huid.
  • Bak de ui aan in 1 el bakboter. Voeg de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is ie hij gaar.
  • Serveer de gebakken zalm met de yoghurtdip, spinazie en geroosterde aardappeltjes uit de oven.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept