Ga terug

Kippenpoten met pastinaakfrietjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 4 kippenpoten
  • 2 pastinaken
  • 2 el taggia olijven
  • 1 kippenbouillonblokje
  • arachideolie
  • zeezout

Instructies

  • Strooi peper en zout op de kippenpoten. Bak de kippenpoten aan in een pan met een deksel. Zorg dat ze lekker bruin zijn dan smaken ze het lekkerst.
  • Als de kippenpoten bruin zijn voeg je 200 ml water en het kippenbouillonblokje toe. Als het bouillonblokje goed gemengd is met het water voeg je de olijven toe. Doe de deksel op de pan en ze het vuur wat lager en laat de kippenpoten goed gaar worden. Dit duurt 15 a 20 minuten.
  • Schil de pastinaken en snij in dunne frieten.
  • Om de frieten krokant te krijgen bak ik ze 2 keer. Eerst bak ik ze 5 minuten op 160 graden en laat ze dan even afkoelen. Vlak voordat de kip klaar is bak ik ze voor de tweede keer 6 minuten op 180 graden. Let op dunnere frieten zijn sneller klaar dan dikkere frieten. Bestrooi ze met zeezout.