Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Voeg de andere helft van de suiker toe aan de bloem en amandelmeel en spatel dit erdoor. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier de koekjes van ongeveer 8 cm. Het lijkt veel, maar er zijn 2 nodig om 1 koekje te maken. Bestrooi ze met het amandelschaafsel. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten boven en onder warmte.
Nu gaan we de creme maken voor tussen de koekjes. Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf, en klop met de boter en vanille extract tot een romig mengsel. Doe dit in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
Wanneer de koekjes gebakken zijn haal ze dan van de bakplaat en leg ze op een rek zodat ze kunnen afkoelen. Als je het botermengsel er gelijk opspuit terwijl de koekjes nog warm zijn dan loopt het mengsel eruit.
Zodra de koekjes zijn afgekoeld, spuit dan het botermengsel op de koekjes en doe er een koekje bovenop.
Smelt de chocolade au bain marie en doop de uiteinden van de koekjes in de chocolade.