Bokkenpootjes

Bokkenpootjes
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn zo leuk om te maken. Niet moeilijk alleen heeft het tussendoor wat afkoel tijd nodig, dus een beetje geduld is wel gewenst. Het zijn echte hollandse koekjes en ik vind ze echt heel lekker. Maar dan wel die zachte, en niet die krokante die je ook weleens in de supermarkt tegenkomt. Ze moeten een beetje chewy zijn en de amandelen erop lekker krokant. Dat is de ideale koekje.

Je maakt ze met amandelmeel dit is niks anders dan amandelen en dan heel fijn gemalen. De supermarkt heeft niet altijd amandelmeel, je het dan naar een reformwinkel, maar je kan natuurlijk ook gewoon zelf amandelen malen.

Het voordeel van zelf bakken is dat je helemaal zelf bepaald hoe groot ze worden, Die van mij zijn een ietsje groot uitgevallen, maar dat was echt helemaal niet erg.



Chocolade

De chocolade die ik gebruik is puur. Persoonlijk hou ik wel van pure chocolade en bij dit koekje hoort het eigenlijk ook. Maar doe waar je zelf zin in heb. Bij mij is de smeltchocola geliefd. Bij dit recept gebruik ik ook deze chocolade. Dit is handig en heb ik daarom ook meestal in huis. Je kan natuurlijk ook een reep chocolade nemen.

Bokkenpootjes

Course: ZoetDifficulty: Makkelijk
Porties

12

Bereidingstijd

20

minutes
Totale tijd

1

hour 

Bokkenpootjes recept

Ingredients

  • 120 gr amandelmeel

  • 180 gr suiker

  • 40 gr bloem

  • 6 eiwitten

  • 100 gr boter

  • 6 el slagroom

  • 2 tl vanille-extract

  • 100 gr poedersuiker

  • 200 gr pure chocolade

  • 50 gr amandelschaafsel

Directions

  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Voeg de andere helft van de suiker toe aan de bloem en amandelmeel en spatel dit erdoor. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier de koekjes van ongeveer 8 cm. Het lijkt veel, maar er zijn 2 nodig om 1 koekje te maken. Bestrooi ze met het amandelschaafsel. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten boven en onder warmte.
  • Nu gaan we de creme maken voor tussen de koekjes. Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf, en klop met de boter en vanille extract tot een romig mengsel. Doe dit in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
  • Wanneer de koekjes gebakken zijn haal ze dan van de bakplaat en leg ze op een rek zodat ze kunnen afkoelen. Als je het botermengsel er gelijk opspuit terwijl de koekjes nog warm zijn dan loopt het mengsel eruit.
  • Zodra de koekjes zijn afgekoeld, spuit dan het botermengsel op de koekjes en doe er een koekje bovenop.
  • Smelt de chocolade au bain marie en doop de uiteinden van de koekjes in de chocolade.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *