Bananen cheesecake soes

Bananen cheesecake soes
Bananen cheesecake soes

Bananen cheesecake soes

Deze bananen soes is een super combi van cheesecake vulling, karamel en chocolade en dat in een soes. Ik mocht de hazelnootpasta van https://www.bonnemaman.nl/hazelnootpasta.html uitproberen en het is natuurlijk veel te makkelijk om dit dan gewoon op een boterham te smeren. Ik heb er deze soezen mee gemaakt en omdat de pasta met hazelnoten is gemaakt heeft het een heerlijke nodige smaak. Ik mocht ook de bananen van https://iam.organic/ons-assortiment/biologische-banaan/ testen. Dit zijn super smeuïge bananen en dat is voor dit recept top. Het is een heerlijke soes geworden met veel smaken.

Bananen cheesecake soes

Course: Zoet
Porties

5

Wat heb je nodig.

  • Soezen
  • 50 ml melk

  • 50 ml water

  • 50 gr boter

  • 50 gr bloem

  • 2 eieren

  • snuf zout

  • Vulling
  • 100 ml slagroom

  • 150 gr mascarpone

  • 30 gr suiker

  • 1 banaan

  • Karamel
  • 25 gr suiker

  • 50 gr slagroom

  • 50 gr boter

  • Extra
  • Chocoladepasta

  • 1 banaan

Directions

  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Soezen
  • Breng de melk, water en boter zachtjes aan de kook en haal van het vuur. Roer er de bloem doorheen. Zet weer terug op het vuur en laat de bloem een paar minuten garen. haal dan weer van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng goed.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit op een bakplaat ovale soezen. Bak ze in 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • Karamel
  • Smelt de suiker in een pannetje. Zet het vuur niet te hoog dan verbrand de suiker. Je hoef niet te roeren.
  • Als de suiker gesmolten is voeg je de boter toe en meng door elkaar.
  • Voeg nu de slagroom toe. Roer het door totdat het goed gemengd is. Zet dan weg en laat afkoelen.
  • Cheesecake vulling
  • Klop de slagroom met de suiker op.
  • Maak met een vork de mascarpone wat fijner zodat het wat makkelijker te mengen is.
  • Meng de mascarpone door de slagroom.
  • Prak een banaan fijn en meng die erdoor. Roer nu ook de karamel erdoor. Doe de vulling in een spuitzak.
  • Snij de soezen doormidden. Smeer op de onderkant van de soes chocoladepasta, spuit de de vulling erop. Doe op het kapje van de soes ook wat chocoladepasta en doe hier een paar stukje banaan op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *