Cake met chocolade en cointreau

Cake met chocolade en contreau
Cake met chocolade en contreau

Cake met chocolade en cointreau

Ik wilde graag een cake met chocolade maar met gedeeltelijk chocolade en de gewone cake gecombineerd. Ik heb er ook een een grote scheut drank aan toegevoegd. Altijd goed. De combinatie van de sinaasappel likeur en chocolade is heel goed.

Cake met chocolade en cointreau

Course: Zoet
Porties

12

Ingredients

  • 250 gr bloem

  • 250 gr roomboter (ongezouten)

  • 250 gr suiker

  • 5 eieren (op kamertemperatuur)

  • 125 gr pure chocolade druppels

  • zout

  • 1 tl vanille extract

  • 3 el cointreau

Directions

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de suiker met de boter tot een romig geheel.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe.Voeg de bloem, vanille extract en snuf zout toe.
  • Vet een bakblik in en bestrooi met bloem. Dan gaat de cake er makkelijker uit.
  • Smelt de chocolade au bain marie en voeg de cointreau toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe een een gedeelte van het cake mengsel onderin het cakeblik. De bodem moet bedekt zijn. Voeg 4 el cake mengsel toe aan de chocolade en meng. Doe dit op het mengsel wat je eerder in het cakeblik heb gedaan. Daarop gaat het overige cake mengsel.
  • Bak de cake 50-60 minuten op 180 graden. Prik er met een sate prikker in en als deze droog is is de cake gaar. Laat even afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *