Peren met mascarpone en ahornsiroop

Peren met mascarpone
Peren met mascarpone en ahornsiroop is zo een lekker toetje. De peren zijn sappig, de mascarpone romig en dan de zoete ahornsiroop maakt het af. Dit dessertje ontstond door de peren op de fruitschaal die echt gegeten moesten worden. Alleen 4 peren eet je in je uppie niet even op. Vier van deze toetjes trouwens ook niet, maar er is altijd wel ergens een vrijwilliger om dit te proeven en met een doogewone peer gaat me dat niet lukken.
Ahornsiroop
Ahornsiroop is gemaakt van de sap van de esdoorn en heeft een heerlijke zoete smaak met een licht bittertje. Heb je het niet in huis dan kan je ook gewone stroop of honing gebruiken. Deze smaken zijn wel anders dan de ahornsiroop, De ahornsiroop heeft een unieke smaak en is dus niet 1 op 1 te vervangen voor iets anders.
Peren met mascarpone en ahornsiroop
Course: Laatste berichtenCuisine: dessert2
Ingredients
2 peren
30 gr boter
50 gr bruine suiker
20 gr ahornsiroop
zout
30 gr pecannoten
100 gr slagroom
50 gr mascarpone
2 el karamellikeur
1 el suiker
Directions
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng dit me de mascarpone en de karamellikeur.
- Schil de peren en snij in vieren.
- Smelt de boter in de pan. Meng dit met de zout, bruine suiker en de siroop. Als dit goed gemengd is en de suiker opgelost voeg je de peren en de pecannoten toe. Laat dit zo’n 5 minuten zachtjes in de pan pruttelen. Zorg dat de pan niet op te hoog vuur staat dan verbrand de siroop.
- Maak de glaasjes op met de peren laagje van het mascarpone mengsel en de pecannoten.