Rabarber met custardvla

Rabarber met custardvla
Toetjes of nagerechtjes ik eet ze persoonlijk niet vaak. Maar voor dit toetje rabarber met custardvla maak ik graag een uitzondering. Ook lekker als tussendoortje.
Rabarber is een lekkere voorjaarsgroente met een lichtzoete en frisse smaak. Hoe meer suiker je toevoegd hoe zoeter het wordt natuurlijk. Toch is het heel lekker om het zuur frisse ook te proeven zeker in combinatie met de custardvla.
Voor de custerdvla gebruik ik een kant en klaar poeder dit is makkelijk en prima om custard te maken.

Chocoladecrumble
Een crumble is heel makkelijk te maken. En een chocoladecrumble is erg lekker bij de rabarber en de custradvla. Ik hou er ook van om een brunch toe toevoegen aan een toetje. Het enige wat je hoeft te doen is de bloem, suiker, cacao, boter en vanille te mengen. Meng het wel lekker los en verdeel over de bakplaat zodat je stukjes krijgt.
Rabarber met custardvla
Ingrediënten
Rabarber
- 250 gr rabarber
- 2 el suiker
Custard
- 250 ml bereidt product volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Chocoladecrumble
- 20 gr bloem
- 15 gr poedersuiker
- 5 gr cacao
- 13 gr roomboter
- ½ tl vanille extract
- snuf zout
Instructies
Rabarber
- Snij de rabarber is stukjes en doe in een pan met een klein laagje water en voeg de suiker toe. Kook voor 10 minuten. Laat volledig afkoelen.
Custard
- Bereidt het zoals op de verpakking staat aangeven. Je heb ongeveer 250 ml custardvla nodig. Laat afkoelen.
Chocoladecrumble
- Meng alle ingrediënten. voor de chocoladecrumble. Doe dit op een bakplaat en bak voor 10 minuten op 180 graden. Haal uit de oven en roer een paar keer door zodat er kruimels ontstaan.
- Begin met de crumble in de glaasjes daar komt wat van de vla op en dan de rabarber, daar gaat weer wat van de vla op en top af met de crumble.