Ga terug

Chinese tomatensoep

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Ontbijt, lunch en brunch
Servings: 4

Ingrediƫnten

  • 1 fles passata
  • 400 ml kippenfond (fundo-kippenfond)
  • 1 kipfilet
  • 1,5 el gembersiroop
  • 2 el bruine suiker
  • scheutje sojasaus
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 gr tauge
  • 1 prei
  • 2 eieren
  • 250 ml water

Instructies

  • Doe de passata en kippenfond in een pan en zet op middelhoog vuur.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en de prei in ringen. Voeg deze samen met de gembersiroop, bruine suiker, sojasaus, cayennepeper en het water toe aan de pan.
  • Breng dit zachtjes aan de kook eenmaal aan de kook zet het op laag vuur en laat pruttelen.
  • Klop ondertussen de eieren los en bak hier twee dunne omeletten van. Rol ze op en snijd in reepjes.
  • Doe als laatste de tauge toe en laat nog een minuutje meekoken.
  • Serveer de soep met de omeletreepjes als topping.