Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Ik mocht weer aan de slag voor de swiepswoepswap van mandyandmore en deze keer was ik gekoppeld aan etenvanlientje. Jaqueline heeft een recept voor Chinese tomatensoep op haar website en dit staat al lang op mijn verlanglijst om dit eens te maken. Had deze soep nog nooit zelf gemaakt dus dat kwam goed uit.

Chinese tomatensoep

Ik heb de soep iets aangepast naar mijn eigen smaak, maar het blijft een makkelijk te maken soep. Het staat ook snel op tafel en met dit weer wie lust er dan niet een soepje.

Liever een andere soep maken wat dacht je van pompoensoep of pittige-kerriesoep-met-garnalen.

Chinese tomatensoep

Course: Ontbijt, lunch en brunch
Porties

4

Ingredients

  • 1 fles passata

  • 400 ml kippenfond (fundo-kippenfond)

  • 1 kipfilet

  • 1,5 el gembersiroop

  • 2 el bruine suiker

  • scheutje sojasaus

  • 1/4 tl cayennepeper

  • 50 gr tauge

  • 1 prei

  • 2 eieren

  • 250 ml water

Directions

  • Doe de kippenfond en passata in de pan. Snij de filet in reepjes en de prei in ringen. Voeg dit met de rest van de ingrediënten, behalve de eieren en tauge, toe.
  • Breng dit zachtjes aan de kook eenmaal aan de kook zet het op laag vuur.
  • Klop de eieren en bak er 2 keer een dunne omelet van. Rol op en snij in reepjes.
  • Doe als laatste de tauge er nog een minuutje bij.
  • Dien op met de omeletreepjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *