Ga terug

Couscous salade met kipfilet met chipotle peper in adobo saus

Couscoussalade met gevulde kipfilet
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 125 gr couscous
  • 150 ml kokend water
  • 100 gr gerookte kipfilet in blokjes
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 bosui in ringen
  • 75 gr feta in blokjes
  • peterselie
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 kipfilet
  • 100 gr kipfilet
  • 2 el chipotle peper in adobo saus (la morena)
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de chipotle peper in adobo saus met de geitenkaas in een blender.
  • Snij de kipfilet in (dus niet doormidden) en klap open. Sla plat met een deegroller of iets soortgelijks.
  • Vul met het chipotle peper in adobo saus geitenkaas mengsel. Maak dicht met cocktailprikkers. Strooi de buitenkant van de kipfilet met peper en zout
  • Bak de kipfilet in de olie bruin. Doe ze daarna in een ovenschaal en zet in de oven op 180 gr voor 15 minuten. Let op dunne kipfilet korter en dikke dus langer, ze moeten echt goed gaar zijn want rauwe kip is niet goed voor je. Als je ze indrukt en ze stevig aanvoelen zijn ze gaar.
  • Meng de couscous met het kokende water en dek dit af. Snij ondertussen de overige ingrediĆ«nten.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Maak de couscous met een vork los en meng met de gerookte kip, cherrytomaatjes, bosui, feta, peterselie en pijnboompitten.
  • Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.