Couscoussalade met gevulde kipfilet

Couscoussalade met gevulde kipfilet

Kipfilet gevuld met chipotle peper in adobo saus

Couscoussalade met gevulde kipfilet. Ik heb de kipfilet gevuld met chipotle peper in adobo saus. Dit is een heerlijke pittige saus met een rooksmaak. Het is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe smaken en dit leek me echt lekker en zeker weer eens wat nieuws om te testen. Het is lekker pittig, maar niet te en er zit een heerlijke rooksmaak aan. Het is zeker een aanrader om dit eens te proberen. Ik heb de saus gemengd met geitenkaas en dat geeft een lekkere smaak combinatie.

Couscoussalade met gevulde kipfilet

Ik hou erg van couscousalade het is snel, makkelijk en je kan het met zoveel smaken combineren. Ik heb ook altijd couscous in huis en als ik niet weet wat ik moet eten staat dit op het menu. Ik kijk in de koelkast wat er ligt en dit gaat er dan doorheen. Lekker met olijfolie erdoor en verder heb je dan niks nodig.

Ik zou zeggen ga lekker zelf aan de slag met deze heerlijke couscoussalade met gevulde kipfilet in die zalige saus.

Couscous salade met kipfilet met chipotle peper in adobo saus

Course: avondeten
Porties

2

Couscoussalade met gevulde kipfilet

Ingredients

  • 125 gr couscous

  • 150 ml kokend water

  • 100 gr gerookte kipfilet in blokjes

  • 6 cherrytomaatjes

  • 1 bosui in ringen

  • 75 gr feta in blokjes

  • peterselie

  • 25 gr pijnboompitten

  • 2 kipfilet

  • 100 gr kipfilet

  • 2 el chipotle peper in adobo saus (la morena)

  • peper en zout

  • olijfolie

Directions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de chipotle peper in adobo saus met de geitenkaas in een blender.
  • Snij de kipfilet in (dus niet doormidden) en klap open. Sla plat met een deegroller of iets soortgelijks.
  • Vul met het chipotle peper in adobo saus geitenkaas mengsel. Maak dicht met cocktailprikkers. Strooi de buitenkant van de kipfilet met peper en zout
  • Bak de kipfilet in de olie bruin. Doe ze daarna in een ovenschaal en zet in de oven op 180 gr voor 15 minuten. Let op dunne kipfilet korter en dikke dus langer, ze moeten echt goed gaar zijn want rauwe kip is niet goed voor je. Als je ze indrukt en ze stevig aanvoelen zijn ze gaar.
  • Meng de couscous met het kokende water en dek dit af. Snij ondertussen de overige ingrediënten.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Maak de couscous met een vork los en meng met de gerookte kip, cherrytomaatjes, bosui, feta, peterselie en pijnboompitten.
  • Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *