Ga terug

Daging roedjak van sukade

Dit is voor 3 á 4 personen
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Laatste berichten
Servings: 3
Calories: 300kcal

Ingrediënten

  • 500 gr sukadelappen
  • 1 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3 cm gember
  • 30 gr palmsuiker (of rietsuiker)
  • 2 el ketjap manis
  • 250 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 sereh (in vieren gesneden)
  • 1 laurierblaadje
  • sap van 1 limoen
  • rijst
  • sugar snaps

Instructies

  • Snij de sukade in stukken van 2 cm bij 2 cm. Bak de sukade aan in een pan met wat olie. Zorg dat het lekker bruin bakt dat is echt belangrijk voor de smaak.
  • Maal ondertussen de sjalotten, peper, knoflook, sambal, kurkuma, korianderpoeder, zout en gember in de keukenmachine. Dit is de boemboe.
  • Schep het vlees uit de pan en zet even weg. Bak het boemboe in dezelfde pan aan. Voeg het vlees weer toe.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook, als het eenmaal kookt zet je het zachter en laat het minimaal 2 uur zachtjes pruttelen. Proef daarna of het vlees goed gaar is, laat anders nog even een half uurtje op staan.
  • Bak de sugarsnaps even in de koekenpan. Kook de rijst volgens de verpakking. Begin hier een half uur voordat je gerecht klaar is mee.