Daging roedjak van sukade

Daging roedjak
Daging roedjak van sukade

Daging roedjak

Dit is een versie van de daging roedjak zoals ik hem maak. Dit is een stoofgerecht uit de Indische keuken. het is licht pittig van smaak en kruidig door de zelfgemaakte boemboe. Dit ruikt zo lekker in je keuken echt niet normaal. En jij kan dit ook maken. Je moet wel even geduld hebben, want het moet wel een poosje sudderen. Het is ook heel goed van te voren klaar te maken, wordt het alleen maar lekkerder van. De smaken trekken er dan lekker in. Palmsuiker oftewel gula djawa is niet bij de supermarkt verkrijgbaar. Ik koop dit bij orientalwebshop ze verkopen hier ook fijne sojasaus. Je kan ook rietsuiker of kristalsuiker gebruiken.





Sukadelappen

Ik gebruik sukadelappen, hier zit niet veel vet aan, maar daar hou ik ook niet zo van. Er loopt alleen een dun streepje vet door het vlees daar herken je de sukadelappen aan. Hoe ik mijn vlees dan toch mals krijg, door er zuur aan toe te voegen. Door dit gerecht gaat er sap van een limoen, maar je kan ook azijn of wijn toevoegen. Ligt er een beetje aan wat voor soort gerecht je gaat maken. Het zuur breekt het bindweefsel in het vlees af en daardoor wordt het extra mals.





Liever een snel gerecht met rijst:

Daging roedjak van sukade

Course: Laatste berichten
Porties

3

Dit is voor 3 á 4 personen

Ingredients

  • 500 gr sukadelappen

  • 1 sjalotten

  • 1 rode peper

  • 2 tenen knoflook

  • 1 tl sambal

  • 1/2 tl kurkuma

  • 1/2 tl korianderpoeder

  • 1/2 tl zout

  • 3 cm gember

  • 30 gr palmsuiker (of rietsuiker)

  • 2 el ketjap manis

  • 250 ml water

  • 250 ml kokosmelk

  • 2 sereh (in vieren gesneden)

  • 1 laurierblaadje

  • sap van 1 limoen

  • rijst

  • sugar snaps

Directions

  • Snij de sukade in stukken van 2 cm bij 2 cm. Bak de sukade aan in een pan met wat olie. Zorg dat het lekker bruin bakt dat is echt belangrijk voor de smaak.
  • Maal ondertussen de sjalotten, peper, knoflook, sambal, kurkuma, korianderpoeder, zout en gember in de keukenmachine. Dit is de boemboe.
  • Schep het vlees uit de pan en zet even weg. Bak het boemboe in dezelfde pan aan. Voeg het vlees weer toe.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook, als het eenmaal kookt zet je het zachter en laat het minimaal 2 uur zachtjes pruttelen. Proef daarna of het vlees goed gaar is, laat anders nog even een half uurtje op staan.
  • Bak de sugarsnaps even in de koekenpan. Kook de rijst volgens de verpakking. Begin hier een half uur voordat je gerecht klaar is mee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *