Ga terug

Empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Empanadas met kipgehakt en Chinese kool
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: avondeten
Servings: 12 stuks
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr kipgehakt
  • 400 gr Chinese kool
  • 4 kastanje champignons
  • 1 knoflook
  • 2 bosui
  • 1 el gochujang
  • 2 el ketjap manis
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 el palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 ei
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij de Chinese kool in dunne reepjes, de champignons in plakjes en dan nog een keer door, de bosui in ringen en snipper de knoflook.
  • Bak de kipgehakt rul. Voeg de Chinese kool, champignons, bosui en knoflook toe. Bak alles een minuut of 5 zodat de groenten slinken.
  • Laat bladerdeeg ontdooien.
  • Meng gochujang, ketjap manis, gemberpoeder, korianderpoeder, citroensap, peper, zout en suiker. Voeg dit mengsel toe en bak 1 minuut mee.
  • Steek het bladerdeeg uit zodat er een rondje ontstaat. Dit kan je doen met een schaaltje of een uitsteker.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vul met het mengsel en vouw dicht. Druk met een vork aan beide kanten in. Zo kan de vulling er niet uitlopen.
  • Kluts het ei en smeer een dun laagje op de empanadas.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 25 minuten.