Empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Empanadas met kipgehakt en Chinese kool
Empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Empanadas

Een empanada is een deegwaar wat gebakken of gefrituurd wordt. Er zijn echt heel veel variaties voor de vulling te vinden. Van vlees tot vis of vegetarisch. Ik gebruik bladerdeeg, maar je kan ook deeg voor hartige taart gebruiken of natuurlijk het deeg zelf maken. Bladerdeeg is wel vetter dan hartige taart deeg, maar voor empanadas vind ik dit het lekkerst, maar probeer het gewoon en dan merk je vanzelf waar jou voorkeur naar uit gaat.

Je kan empanadas eten als hapje. In deze zit lekker veel groenten dus ze kunnen ook heel goed als maaltijd.

empanadas met kipgehakt en Chinese kool
empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Gochujang

Gochujang is een pittige chilipasta, gemaakt van rode pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Het is niet te koop bij de supermarkt. Je moet er echt voor naar de toko of bestel het online bij orientalwebshop en als je weleens bij crisp besteld, hier verkopen ze het tegenwoordig ook.

Heb je hier allemaal geen zin in dan kan je als vervanging sriracha gebruiken, dit lijkt het meest erop. De smaak is zeker anders, maar kan goed als vervanger dienen.

Ook een lekker hapje: bladerdeeghapjes met pittig gehakt

Empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Course: AvondetenDifficulty: Makkelijk
Porties

12

stuks
Bereidingstijd

30

minutes
Totale tijd

55

minutes

Empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Ingredients

  • 12 plakjes bladerdeeg

  • 300 gr kipgehakt

  • 400 gr Chinese kool

  • 4 kastanje champignons

  • 1 knoflook

  • 2 bosui

  • 1 el gochujang

  • 2 el ketjap manis

  • 1/4 tl gemberpoeder

  • 1/2 tl korianderpoeder

  • sap van 1/4 citroen

  • 1 el palmsuiker (of bruine basterdsuiker)

  • 1 ei

  • peper

  • zout

Directions

  • Snij de Chinese kool in dunne reepjes, de champignons in plakjes en dan nog een keer door, de bosui in ringen en snipper de knoflook.
  • Bak de kipgehakt rul. Voeg de Chinese kool, champignons, bosui en knoflook toe. Bak alles een minuut of 5 zodat de groenten slinken.
  • Laat bladerdeeg ontdooien.
  • Meng gochujang, ketjap manis, gemberpoeder, korianderpoeder, citroensap, peper, zout en suiker. Voeg dit mengsel toe en bak 1 minuut mee.
  • Steek het bladerdeeg uit zodat er een rondje ontstaat. Dit kan je doen met een schaaltje of een uitsteker.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vul met het mengsel en vouw dicht. Druk met een vork aan beide kanten in. Zo kan de vulling er niet uitlopen.
  • Kluts het ei en smeer een dun laagje op de empanadas.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 25 minuten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *