Empanadas met kipgehakt en Chinese kool

Empanadas
Een empanada is een deegwaar wat gebakken of gefrituurd wordt. Er zijn echt heel veel variaties voor de vulling te vinden. Van vlees tot vis of vegetarisch. Ik gebruik bladerdeeg, maar je kan ook deeg voor hartige taart gebruiken of natuurlijk het deeg zelf maken. Bladerdeeg is wel vetter dan hartige taart deeg, maar voor empanadas vind ik dit het lekkerst, maar probeer het gewoon en dan merk je vanzelf waar jou voorkeur naar uit gaat.
Je kan empanadas eten als hapje. In deze zit lekker veel groenten dus ze kunnen ook heel goed als maaltijd.

Gochujang
Gochujang is een pittige lichtboete chilipasta, gemaakt van rode pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Het is tegenwoordig ook te koop in de supermarkt. Eerder moest je hiervoor echt naar de Aziatische supermarkt, maar gelukkig nu niet meer. Hier in de buurt zit er namelijk geen dus dit is een stuk makkelijker.
Empanadas met kipgehakt en Chinese kool
Course: AvondetenDifficulty: Makkelijk12
stuks30
minutes55
minutesEmpanadas met kipgehakt en Chinese kool
Ingredients
12 plakjes bladerdeeg
300 gr kipgehakt
400 gr Chinese kool
4 kastanje champignons
1 knoflook
2 bosui
1 el gochujang
2 el ketjap manis
1/4 tl gemberpoeder
1/2 tl korianderpoeder
sap van 1/4 citroen
1 el palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
1 ei
peper
zout
Directions
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes, de champignons in plakjes en dan nog een keer door, de bosui in ringen en snipper de knoflook.
- Bak de kipgehakt rul. Voeg de Chinese kool, champignons, bosui en knoflook toe. Bak alles een minuut of 5 zodat de groenten slinken.
- Laat bladerdeeg ontdooien.
- Meng gochujang, ketjap manis, gemberpoeder, korianderpoeder, citroensap, peper, zout en suiker. Voeg dit mengsel toe en bak 1 minuut mee.
- Steek het bladerdeeg uit zodat er een rondje ontstaat. Dit kan je doen met een schaaltje of een uitsteker.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul met het mengsel en vouw dicht. Druk met een vork aan beide kanten in. Zo kan de vulling er niet uitlopen.
- Kluts het ei en smeer een dun laagje op de empanadas.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 25 minuten.