Ga terug

Griekse witte bonen in tomatensaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Bijgerecht, Salade
Servings: 4

Ingrediƫnten

  • 150 gr grote witte bonen gigantes
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tl oregano gedroogd
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • peper
  • zout

Instructies

  • Zet de avond voordat je de salade maakt de witte bonen flink onder water en laat ze een nacht staan. Dit helpt om de bonen sneller te koken de volgende dag.
  • Dag 2: Was de bonen goed af en doe ze in een pan met schoon water. Zorg ervoor dat de bonen volledig onder water staan en breng ze aan de kook met een beetje zout. Kook de bonen ongeveer een half uur tot een uur, prik er af en toe met een vork in om te controleren of ze gaar zijn. De bonen moeten zacht zijn, anders zijn ze niet lekker.
  • Terwijl de bonen koken maken we de saus. Bak de ui en knoflook even aan totdat ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes en gedroogde oregano toe aan de pan. Laat de saus zachtjes pruttelen totdat de tomatenblokjes uit elkaar vallen en een smakelijke saus vormen.
  • Voeg de gekookte bonen toe aan de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout naar eigen voorkeur.