Meng roomboter, bloem en zout totdat er een kruim ontstaat. Voeg dan het ei toe en meng tot een mooi deeg. Wikkel het in huishoudfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.
Snij de ui en knoflook en bak deze in de koekenpan. Snij de courgette, winterpeen en champignons en voeg toe bak alles voor 10 minuten. Voeg paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Meng in een kom de eieren, creme fraiche, kaas, nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed hier het bakblik mee. Ik gebruik een bakblik van 24 cm. Prik gaatjes in de boven en bak voor 15 minuten op 220 graden.
Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed. Haal de bodem uit de oven en voeg het mengsel toe. Bak dit voor 30 minuten in de oven. Prik erven in met een vork om te kijken pf het goed gaar is zet het anders nog even terug in de oven.