Ga terug

Hartige kerstkrans

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Borrelhapje

Ingrediƫnten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 el appelstroop
  • 150 gr geitenkaas
  • 50 gr macadamianoten gehakt ongezouten
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd een vierkant uit de rol bladerdeeg en leg het op bakpapier. Snijd de hoeken eraf en bepaal het midden. Het is handig om er een bordje op te leggen en dit wat aan te drukken. Snij vanuit het midden 8 puntjes.
  • Smeer het bladerdeeg in met appelstroop, begin een klein stukje van de rand af.
  • Leg de geitenkaas op de appelstroop en bestrooi het geheel met de gehakte macadamianoten.
  • Vouw de puntjes van het bladerdeeg terug over de vulling en duw de buitenste rand ook iets omhoog.
  • Klop het ei los en bestrijk de krans ermee.
  • Bak de krans gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven, tot deze gaar is.