groenten zoals courgette, rode ui, wortel en krieltjes.
Jus maken
sap van de kip
1scheutwitte wijn
1geroosterde rode ui
2tenengeroosterde knoflook
50grroomboter
1elbloem
1blokjekippenbouillon
250mlwater
Instructies
Verwarm do oven voor op 180 graden.
Snij de kip via de borst door midden en druk plat.
Meng de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Smeer de kip helemaal in met de kruiden en leg op een rooster. Plaats er een bak onder als je de sappen uit de kip wil opvangen. Hier kan je een heerlijke jus mee maken.
Steek in een dikker gedeelte van de kip een thermometer. Als de kip een kerntemperatuur van 72 graden heeft is deze gaar. Op een bakplaat kan je lekker groenten roosteren, zoals courgette, rode ui, wortel en krieltjes. Als je ook een jus wil maken is het sowieso lekker om rode ui en een paar tenen knoflook in de schil mee te roosteren. Dit gebruik je dan weer voor de jus
Jus maken
Doe de sappen van de kip in een steelpannetje. Snij de ui en knoflook fijn en voeg toe. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot de helft. Boter erbij en laten smelten. Bloem erbij, even laten meebakken zodat de bloem gaar wordt. Voeg nu een kleine beetje water toe en roer goed door. Voeg de rest wat het water toe en het bouillonblokje. Laat even 10 minuten op laag vuur inkoken.