Ga terug

Hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur

Ingrediƫnten

  • 1 kleine kip
  • 2 el chiliolie
  • 2 tl shakshuka
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olie
  • peper
  • zout
  • groenten zoals courgette, rode ui, wortel en krieltjes.

Jus maken

  • sap van de kip
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 geroosterde rode ui
  • 2 tenen geroosterde knoflook
  • 50 gr roomboter
  • 1 el bloem
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 250 ml water

Instructies

  • Verwarm do oven voor op 180 graden.
  • Snij de kip via de borst door midden en druk plat.
  • Meng de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Smeer de kip helemaal in met de kruiden en leg op een rooster. Plaats er een bak onder als je de sappen uit de kip wil opvangen. Hier kan je een heerlijke jus mee maken.
  • Steek in een dikker gedeelte van de kip een thermometer. Als de kip een kerntemperatuur van 72 graden heeft is deze gaar. Op een bakplaat kan je lekker groenten roosteren, zoals courgette, rode ui, wortel en krieltjes. Als je ook een jus wil maken is het sowieso lekker om rode ui en een paar tenen knoflook in de schil mee te roosteren. Dit gebruik je dan weer voor de jus

Jus maken

  • Doe de sappen van de kip in een steelpannetje. Snij de ui en knoflook fijn en voeg toe. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot de helft. Boter erbij en laten smelten. Bloem erbij, even laten meebakken zodat de bloem gaar wordt. Voeg nu een kleine beetje water toe en roer goed door. Voeg de rest wat het water toe en het bouillonblokje. Laat even 10 minuten op laag vuur inkoken.