Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de blaadjes gelatine in een bakje met koud water, zorg dat ze helemaal onder water staan. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
Doe de havervlokken, noten en zonnepitten met de kaneel op een bakplaat. Bak dit 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Rits de rode bessen met een vork van de takjes en doe in een pannetjes. Zet ze flink onder water met 1,5 el honig. Laat de bessen zacht worden en de sap licht inkoken, let op dat het niet te dik wordt voeg dan weer wat water toe.
Pureer de rode bessen met de staafmixer en zeef ze. Rode bessen sap weer terug in het pannetje en zet nog even op het vuur voeg de blaadjes gelatine toe en roer goed door.
Maal de notenmix uit de oven in een keukenmachine fijn met de dadels.
Verwarm de olie met 1 el honing in een pannetje en voeg toe aan het notenmix uit de oven.
Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
Stort het mengsel van de havervlokken, dadels en noten op de bodem en druk goed aan.
Voeg de rode bessensap en het sap en rasp van de schil van de limoen toe aan de kwark en roer goed door. Stort dit op de bodem. Laat de voor minimaal 6 uur opstijven in de koelkast. Een nacht in de koelkast is nog beter.
Garneer met de bessen en wat limoenrasp.