Gezonde kwarktaart met rode bessen

Kwarktaart
Deze gezonde kwarktaart met rode bessen is een lekkere frisse en toch licht zoete taart. Ik ben echt gek op kwarktaart of cheesecake achtige taartjes. Deze keer wilde ik een gezonde variant maken zodat je de kwarktaart ook als ontbijt kan eten. ik gebruik dan ook magere kwark en zo min mogelijk suiker. Lekker veel fruit erdoor en je hebt een volwaardig ontbijt.
Misschien een beetje een gek idee om taart als ontbijt te nemen, maar in dit geval is dat echt niet zo gek want het heeft alles wat een ontbijt nodig heeft. Je kan deze taart natuurlijk ook heel goed op andere momenten eten.
Ik zou zeggen probeer het een keer uit en geloof me dit gaat je goed bevallen.
Kwarktaart met rode bessen
Course: Ontbijt8
Ingredients
500 gr magere kwark
5 blaadjes gelatine
1 limoen
300 gr rode bessen en extra voor eventueel garnering
100 gr havervlokken
25 gr zonnepitten
25 gr pecannoten
25 gr amandelen
2 1/2 el honing
3 el arachideolie
80 gr dadels
kaneel
Directions
- Rits de rode bessen met een vork van de takjes en doe in een pannetjes. Zet ze flink onder water met 1,5 el honig. Laat de bessen zacht worden en de sap licht inkoken, let op dat het niet te dik wordt voeg dan weer wat water toe.
- Doe de havervlokken, noten en zonnepitten met wat kaneel op een bakplaat. Bak dit 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Doe de blaadjes gelatine in een bakje met koud water, zorg dat ze helemaal onder water staan. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
- Pureer de rode bessen met de staafmixer en zeef ze. Rode bessen sap weer terug in het pannetje en zet nog even op het vuur voeg de blaadje gelatine toe en roer goed door.
- Mix het mengsel uit de oven in een keukenmachine en maal fijn met de dadels.
- Verwarm de olie met 1 el honing in een pannetje en voeg toe aan het gemixte mengsel uit de oven.
- Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
- Stort het mengsel van de havervlokken, dadels en noten op de bodem en druk goed aan.
- Voeg de rode bessensap en het sap en rasp van de schil van de limoen toe aan de kwark en roer goed door. Stort dit op de bodem. Laat de voor minimaal 6 uur opstijven in de koelkast. Een nacht in de koelkast is nog beter.
- Garneer met de bessen en wat limoenrasp.