Speculaas cheesecake

speculaas cheesecake

Het is weer de tijd van het jaar dat we massaal aan de speculaas, pepernoten, kruidnoten, taaitaai en chocoladeletters gaan. Nou vind ik persoonlijk dat een speculaasje echt het hele jaar door kan. En gelukkig zijn ze ook het hele jaar te koop. De kruidnoten en pepernoten gaan mij neus voorbij ben daar niet perse een fan van. Maar dit taartje is echt een topper

Speculaas cheesecake

Dit heerlijke speculaas cheesecake taartje is dan weer wel een favoriet hier. Het is zeker extra leuk om een zelfgemaakte taart op tafel te zetten als de familie of vrienden sinterklaas komen vieren.

De bodem wordt gemaakt van speculaasjes die je fijnmaalt met een hakmolentje. Je kan dit ook doen met de hand of met een deegroller. En er gaan ook nog speculaasje door de roomkaas en op de taart. Dus aan speculaas geen tekort.

Iedereen kan dit maken en er komt geen oven aan te pas dus makkelijker kan niet.

Let op dit taartje moet nog wel in de koelkast opstijven en duurt zo’n 4 tot 6 uur. Heb je tijd maak het dan een dag van te voren en zet weg in de koelkast.

Speculaas cheesecake

Speculaas cheesecake

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Tussendoortje
Porties: 8

Equipment

  • 1 vorm van 24 cm

Ingrediƫnten

  • 500 mml slagroom
  • 40 gr suiker
  • 250 gr speculaas
  • 500 gr roomkaas
  • 80 gr roomboter
  • 150 gr speculaas voor garnering en door het roomkaasmengsel.
  • 2 zakjes klopfix

Instructies

  • Draai de slagroom met de klopfix en suiker stijf. Maak ondertussen de roomkaas wat losser met een vork. Meng met het slagroom mengsel. Roer er 8 gebroken speculaasjes door.
  • Smelt de roomboter. Maal de 250 gr speculaas fijn en meng met de roomboter.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en sort het speculaasmengsel erin. Druk goed aan met een lepel.
  • Sort hier het slagroom/roomkaasmengsel op. Laat voor minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Strooi er als laatste nog wat verkruimelde speculaasjes overheen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept