Zoete rolo broodjes

Zoete rolo broodjes
Zoete rolo broodjes

Zoete rolo broodjes

Ja je leest het goed in deze zoete rolo broodjes zitten rolo’s verstopt en ze zijn overheerlijk! Deze broodjes zijn zo lekker, omdat ze aan de buitenkant lekker knapperig zijn door de cacao nibs en aan de binnenkant zit de heerlijke zachte chocolade van de rolo.


De broodjes zijn super makkelijk om te maken alleen duurt het wel even. Het moet bij elkaar al zo’n 2 uur rusten. Ik wordt hier altijd lekker zen van, beetje rollen, beetje kneden. Heerlijk om te doen. Ook een leuk recept om met kinderen te maken die kunnen hier heel goed mee helpen. Zorg wel dat de rolo’s goed ingepakt zijn anders loopt het uit het broodje en dat zou zonde zijn.


Cacao nibs

Cacao nibs zijn gemaakt van rauwe cacao bonen en zijn onbewerkt. Ze smaken in de verte naar chocolade, maar zijn bitterder en droger. De nibs kunnen niet smelten en blijven dus in de oven knapperig. Het is ook lekker door een smoothie of door je zelfgemaakte granola. Je kan ze gewoon kopen bij Albert Heijn.



Liever iets anders zoet maken:

Zoete rolo broodjes

Course: Zoet
Porties

12

Ingredients

  • 250 gr bloem

  • 125 ml melk

  • 7 gr gist

  • 40 gr suiker

  • 40 gr boter

  • 4 rollen roloB

  • 1 ei voor door het deeg

  • 1 ei om de broodjes mee te bestrijken

  • Cacao nibs

Directions

  • Smelt de boter met de melk zodat deze gelijk opwarmt. Zet even weg zodat dit kan afkoelen. Je kan het ook even in een ander kommetje gooien dan gaat het iets sneller.
  • Doe het deeg, gist, suiker en zout in de keukenmachine. Zet deze alvast aan en giet het botermengsel erbij en voeg het ei toe. Laat dit draaien totdat er een soepel deeg ontstaat. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Maak er een grote bol van, het deeg is wat plakkerig dan is het handig om je handen een klein beetje vochtig te maken. Doe het in een kom en dek deze af. Laat dit rijzen voor 1 á 1,5 uur.
  • Verdeel de bol in kleine bolletje van ongeveer 30 gram, zo zijn ze allemaal even groot en haal je er 12 bolletje uit.
  • Druk een bolletje plat, doe er 2 rolo’s in en vouw het deeg over de rolo’s. Draai om maak er een mooi bolletje van en doe het in je vorm.
  • Bestrijk de bolletjes met ei en strooi ze met cacao nibs. Heb je dit niet kan je bijvoorbeeld ook noten gebruiken. Dek af met plastic folie en laat nog een half uurtje staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 18-graden.
  • Bak ze in 15 á 20 minuten goudbruin.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *