Millionaire’s shortbread

Millionaire's shortbread
Millionaire’s shortbread
Millionaire's shortbread
Millionaire’s shortbread

Millionaire’s shortbread

De Millionaire’s shortbread is zo lekker! En deze karamelkoek is zo leuk om dit zelf te maken. Het is denk ik wel 1 van mijn favoriete koeken. Het wachten is eigenlijk het ergste. Als je de koek gemaakt heb, moet deze echt minimaal 1 uur in de koelkast. De chocolade moet uitharden en dat heeft even tijd nodig. Maar als je de koek dan aansnijdt en dit proeft, echt dan is dat het allemaal waard geweest.

Millonaire's shortbread
Millionaire’s shortbread

Dulce de leche

Ducle de leche is een romige karamelpasta. Dit maken je met een blikje gecondenseerde melk. Het is heel makkelijk te maken het heeft alleen even wat tijd nodig. Het moet namelijk 3 uur in een pannetje met zachtjes kokend water staan. Let er wel op dat het blikje echt onder water moet staan en vul zo nodig water bij. Anders kan het potje uit elkaar klappen en dit wil je niet. Dit kan je het beste een avond van te voren doen zodat de karamel een nachtje kan afkoelen.

Ook lekker om zelf te maken.

Millionaire’s shortbread

Course: Laatste berichten
Porties

9

Gebruik een vorm van 20 x 20

Ingredients

  • 150 gr bloem

  • 100 gr roomboter

  • 50 gr suiker

  • 1 tl vanille extract

  • snuf zout

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 150 gr melk chocolade

  • 25 gr pure chocolade

Directions

  • Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan helemaal onder water en breng aan de kook. Laat dit 3 uur zachtjes koken. Haal het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit kan je dus het beste een avond van te voren doen zodat het al afgekoeld is.
  • Kneed de bloem, roomboter, suiker, vanille extract en zout tot een bal. Doe er plastic folie omheen en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een vierkant bakblik of schaal in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en doe in de bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in en bak 25 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen.
  • Verdeel ongeveer het halve blikje gecondenseerde melk over de bodem.
  • Smelt de melkchocolade en en deze gaat over de laag gecondenseerde melk. Smelt de pure chocolade en decoreer hier de koek mee. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast om uit te harden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *