Havermoutkoeken

Havermoutkoeken

Ik ben gek op zelfgebakken havermoutkoeken, en het lijkt dan net of je een iets gezonder koekje eet. Is denk ik onzin want er gaat echt nog wel een boel suiker in. Nou weten we natuurlijk allemaal dat havermout gezond is, dus moet dit wel gezonder zijn dan een gewoon roomboter koekje.

Havermout

Voor de koeken gebruik ik fijne havermoutvlokken, deze heb ik altijd in huis en daar wordt hier de overnight oats en de havermoutpap mee gemaakt. Heb je de hele vlokken dan kan je deze ook zeker gebruiken.

Havermoutkoekjes

Zelf koekjes bakken

Wie vind het nou niet leuk om zelf koekjes te maken? Ik zeker wel en het is zo leuk als er iemand langs komt en je kan ze een zelfgebakken koek aanbieden. Het deeg voor deze havermoutkoeken is echt zo gemaakt en nog makkelijk ook. Ze hoeven niet lang in de oven. Je moet het deeg alleen even laten rusten in de koelkast en dit duurt eigenlijk het langst.

Havermoutkoekjes

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd55 min
Gang: Tussendoortje
Porties: 12 koeken

Ingrediënten

  • 125 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr licht bruine bastaardsuiker
  • 1 ei
  • 100 gr fijn havermout
  • 100 gr bloem
  • ½ tl kaneel
  • 1 vanillepeul

Instructies

  • Meng suiker en boter totdat het luchtig is.
  • Klop het ei erdoor. Zet de mixer niet te hard anders kan het gaan schiften. Als het ei goed is opgenomen kunnen de rest van de ingrediënten erbij. Maak het plat en dek af met plastic folie. Leg voor een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven en onderwarmte.
  • Haal uit de koelkast en rol het met de deegroller in de gewenste dikte . Ik maak de koeken vrij dun, maar hoe dikker je ze maakt hoe zachter ze aan de binnenkant zijn. Maak ze zoals jij je lekker vind. Druk er met een koekjes steker koekjes uit. Heb je nou geen koekjes steker kan je ook heel goed een glas gebruiken. Bak ze in 15 minuten gaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept