Ga terug

Speculaas cheesecake

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Tussendoortje
Servings: 8

Equipment

  • 1 vorm van 24 cm

Ingrediƫnten

  • 500 mml slagroom
  • 40 gr suiker
  • 250 gr speculaas
  • 500 gr roomkaas
  • 80 gr roomboter
  • 150 gr speculaas voor garnering en door het roomkaasmengsel.
  • 2 zakjes klopfix

Instructies

  • Draai de slagroom met de klopfix en suiker stijf. Maak ondertussen de roomkaas wat losser met een vork. Meng met het slagroom mengsel. Roer er 8 gebroken speculaasjes door.
  • Smelt de roomboter. Maal de 250 gr speculaas fijn en meng met de roomboter.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en sort het speculaasmengsel erin. Druk goed aan met een lepel.
  • Sort hier het slagroom/roomkaasmengsel op. Laat voor minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Strooi er als laatste nog wat verkruimelde speculaasjes overheen.