Ga terug

Macaroni met gehakt

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten, Pasta
Servings: 2 servings

Ingrediënten

  • Macaroni voor 2 personen
  • 250 gr snoeptomaatjes (of 3 grote tomaten)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gr gehakt
  • ½ courgette in blokjes
  • bakje champignons door vieren
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • eventueel augurkjes

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de verpakking.
  • Snijd de tomaatjes kruislings in. Dompel ze onder in gekookt water en laat 1 minuut staan. Giet het warme water af en doe er koud water overheen. Verwijder het velletje en snijd de tomaatjes doormidden. Zet apart.
  • Verwarm wat boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak mee. Voeg de paprikapoeder, peper, zout en tomatenketchup toe. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak dit allemaal nog ven voor 5 minuten. Doe de tomaatjes erbij en de deksel op de pan. Laat dit alles voor 15 minuten pruttelen.
  • Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en laat alles nog even 5 minuten pruttelen .
  • Lekker met augurkjes en geraspte kaas.