Ga terug

Orzo met garnalen, spinazie en doperwten

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediënten

  • 1 el neutrale olie ik gebruik arachideolie
  • 250 gr garnalen gepeld
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 100 gr orzo
  • 275 ml water
  • 1 blokje kipbouillon zonder zout
  • 100 gr doperwten
  • 125 gr spinazie
  • 1 el creme fraiche
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit wat neutrale olie in een pan. Bak de garnalen met peper, zout, paprikapoeder en cayennepoeder 3 minuten per kant. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even opzij.
  • In dezelfde pan, bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de orzo toe en bak het even mee. Voeg water, bouillonblokje, peper en zout toe Laat het geheel zachtjes 6 minuten koken. Voeg na deze 6 minuten de doperwten toe. Laat nog ongeveer 6 minuten koken totdat de orzo gaar is.
  • Roer dan de spinazie erdoor. De spinazie zal vanzelf slinken. Voeg de gebakken garnalen weer toe aan de pan en roer de crème fraîche erdoor. Laat het gerecht nog even sudderen tot alles goed is doorwarmd.