Ga terug

Stoofperen

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Totale tijd1 uur 45 minuten
Gang: Bijgerecht
Servings: 6

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofperen
  • ½ liter zwarte bessensap
  • ½ liter water
  • 2 el suiker
  • 1 stokje kaneel
  • 2 tl maizena

Instructies

  • Schil de peren. Ik laat de steeltjes eraan, dit staat gezellig op tafel. Maar je kan ze ook in vieren doen en dan het klokhuis verwijderen. Dat eet dan weer wat makkelijker.
  • Doe ze met de overige ingrediënten in een pan. Zorg dat de peren helemaal onderstaan. Voeg anders nog wat bessensap toe.
  • Breng ze aan de kook, zet het vuur lager en laat minimaal een 1½uur opstaan. Hoe langer je ze stooft het roder ze worden. Na een 1½ uur zijn ze gaar en zeker heel lekker.
  • Wil je de sap wat dikker maken, gebruik dan de maizena. Maak deze aan met wat water en als de peren nog op het vuur staan voeg je 1 eetlepel van het mengsel toe. Roer even door en kijk dan of je het dikker wil. Let op gooi niet alles tegelijk erin het kan snel te dik worden.