Ga terug

Tjap tjoy met gebakken rijst

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Servings: 4

Ingrediƫnten

Tjap tjoy

  • 300 gr kipfilet
  • 1 rode peper (zonder zaadjes)
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 winterpeen in schijfjes en dan doormidden
  • 10 kastanje champignons
  • 125 gr tauge
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui in partjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 el maizena

Gebakken rijst

  • rijst voor 4 personen
  • 3 eieren
  • 100 gr hamblokjes
  • 1 tl suiker
  • 2 tl ketjap manis
  • 1 prei in dunne ringen

Instructies

  • Kook rijst volgens gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen.
  • Bak in olie in een wok de kipfilet voor 5 minuten. Haal uit de pan.
  • Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en bak dit 2 minuten. Voeg nou de wortel, champignons en bamboescheuten toe. Bak dit voor 8 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Meng de sojasaus, oestersaus, bouillon en maizena. Roer dit door de groenten. Dit gaat binden en dan wordt de saus wat dikker
  • Voeg nu de kip en de tauge toe. Laat dit zachtjes opstaan terwijl je de rijst klaar maakt.
  • Klop de eieren los en bak roerei. Haal uit de pan. Bak de prei aan in wat olie en vervolgens doe je de rijst erbij.
  • Roer de eieren, ham, suiker en ketjap manis erdoor.
  • Serveer lekker met kroepoek en zure groenten.