Ga terug

Tzatziki zelf gemaakt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Servings: 1

Ingrediënten

  • 170 gr Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 tl gedroogde dille
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • ¼ citroen alleen sap
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Rasp de komkommer en doe in een vergiet. Ik schil de komkommer maar dit hoeft natuurlijk niet. Strooi er een klein beetje zout op zodat het vocht uit de komkommer trekt.⁠ Heb je wat meer haast knijp dan met je handen het vocht uit de komkommer.
  • Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg hierbij de dille, geraspte knoflook, citroensap en olijfolie
  • Druk het vocht uit de komkommer en voeg toe aan de yoghurt.⁠ Meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.⁠