Tzatziki zelf maken

tzatziki
tzatziki

Tzatziki

Tzatziki is een heerlijke saus op basis van yoghurt dus ook lekker gezond. Deze saus staat hier dus heel vaak in de koelkast. het liefst maak ik de tzatziki zelf ik vind het fijn dat ik er dan zoveel knoflook in kan doen als ik wil. Teveel knoflook vind ik persoonlijk dus niet lekker, maar wil je dit wel leef je lekker uit en proef en voeg zoveel toe als dat jij wil. Gebruik lekkere dikke Griekse yoghurt het liefst die met 10% vet. Dan wordt de saus echt het lekkerst. Ik lust dit dus erg graag met gewoon een pita, maar het is ook heelrijk bij vlees of aardappeltjes.

Tzatziki

Course: Dips en sauzen
Porties

1

Ingredients

  • 170 gr Griekse yoghurt

  • 1/2 komkommer

  • 1 tl gedroogde dille

  • 2 tenen knoflook geraspt

  • Sap van 1/4 citroen

  • olijfolie

  • peper

  • zout

Directions

  • Rasp de komkommer en doe in een vergiet. Ik schil de komkommer maar dit hoeft natuurlijk niet. Strooi er een klein beetje zout op zodat het vocht uit de komkommer trekt.⁠
  • Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg hierbij de dille, geraspte knoflook, citroensap en olijfolie
  • Druk het vocht uit de komkommer en voeg toe aan de yoghurt.⁠
  • Meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.⁠

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *